După o pauză de mai mult de două luni, Curtea de Apel Cahul a examinat astăzi, 8 august, dosarul de escrocherie și spălare de bani pe numele controversatului om de afaceri și primar de Orhei, Ilan Șor. Magistrații au decis să continue audierile pe 20 august, scrie Ziarul de Gardă.

În ședința de azi, potrivit avocatului lui Ilan Șor au fost audiați martorii acuzării. „Au fost examinate și niște cereri și demersuri, conținutul cărora nu pot să îl redau, pentru că ședințele sunt închise. Pot doar să vă comunic că martorii audiați confirmă nevinovăția lui Ilan Șor”, a declarat Iulian Balan.

Procuratura contrazice declarațiile avocatului lui Ilan Șor și susține că martorii audiați în cadrul ședinței de astăzi au confirmat circumstanțele învinuirii. Potrivit purtătorului de cuvânt al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, la ședință au fost audiați șapte martori: patru contabili care au primit parolele și semnăturile digitale ale companiilor care au fost folosite la fraudarea sistemului bancar și trei foști angajați ai Băncii de Economi.

„Martorii au confirmat circumstanțele descrise în învinuire, susținând că au acționat la inițiativa lui Ilan Șor”, a precizat Anastasia Mihălceanu.

Amintim că, de la condamnarea lui Ilan Șor pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere a trecut mai bine de un an. Judecătoria Chișinău, oficiul Buiucani, a emis pe 21 iunie 2017, o hotărâre prin care actualul primar de Orhei a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare. În aceeași zi, Ilan Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar.

Sentința primei instanțe a fost atacată în instanța de apel atât de procuror, cât și de avocații inculpatului și de reprezentantul SA Banca de Economii. Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chișinău abia după șase luni, invocându-se traducerea acestuia din română în rusă, iar în februarie a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea Supremă de Justiție la cererea lui Ion Pleșca, președintele Curții de Apel Chișinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!