Ministerul Educației regretă incidentul de la Tabăra „Trandafirul” și condamnă orice formă de violență asupra copilului, se spune într-o declarație de presă a instituției. Ministerul mai menționează că activitatea instituției trebuia sistată înainte de producerea incidentului din noaptea de 7 spre 8 august precizând că încăperile, bucătăria, blocurile sanitare, cabinele de duș etc., s-au dovedit a fi insalubre și într-o stare deplorabilă.

Potrivit declarației, ministerul s-a autosesizat în privința situației alarmante de la Tabăra de odihnă „Trandafirul” din Vadul lui Vodă, iar la fața locului s-a deplasat secretarul de stat Angela Cutasevici pentru documentare. Inițial ei i-a fost îngrădit accesul pe teritoriul taberei, invocându-se motivul că aceasta este proprietate privată. Abia după 30-40 de minute, un paznic a deschis poarta, dar între timp cca șapte adolescenți au dispărut și nu au mai fost de găsit. Ea a depistat că în tabără sunt condiții insalubre și încăperile se află într- stare deplorabilă. Astfel, ministerul afirmă că activitatea instituției trebuia sistată înainte de producerea incidentului din noaptea de 7 spre 8 august.

În context, ministerul anunță că urmează să fie convocată o Comisia guvernamentală pentru organizarea și monitorizarea odihnei de vară pentru copii și adolescenți la care au fost invitați și reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Stat al Muncii, ai Academiei de Studii Economice din Moldova, ai Primăriei orașului Vadul lui Vodă, ai Direcției de Învățământ Hâncești, precum și agentul economic care gestiona tabăra. „În cadrul Comisiei vom analiza minuțios toate detaliile cazului, inclusiv documentele de licitație a foilor de odihnă, contractul de locațiune, planul de activitate al taberei, temeiurile angajării unor minori în calitate de educatori, ș.a.”, se spune în declarație.

Ministerul mai spune că va monitoriza cu atenție subiectul și va reveni cu detalii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!