/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Jefuiau bancomate și case de schimb valutar. O grupare criminală, destructurată de polițiști

10 august 2018, ora 10:35

Potrivit datelor obţinute de către poliţişti, bănuiţii aveau o schemă bine organizată prin care comiteau infracţiunile. Aceşia purtau de fiecare dată cagule, mănuşi, erau dotaţi cu echipamente pentru spargerea safeurilor inclusiv răngi metalice. Deasemenea automobilul cu care comiteau infracţiunile îi schimbau plăcuţele de înmatriculare pentru a nu nimeri în vizorul camerelor de supraveghere a traficului

Oamenii legii au documentat activitatea grupului, iar la data de 7 august curent, au fost efectuate percheziţii autorizate la domiciliile membrilor, tineri cu vârstele cuprinse între 20 şi 30 de ani, originari din UTA Găgăuzia.

Potrivit poliției, primul caz de jaf a avut loc în luna martie, când suspecţii au pătruns în blocul Universităţii de Stat a Moldovei, după care prin deteriorarea terminalului de plată , au sustras bani în sumă de 8200 lei , ulterior pătrunzând în alte două oficii de unde de asemenea au sustras mijloace bănești.

Alt caz a fost înregistrat în luna mai, în or. Durleşti. Bănuiţii au pătruns în incinta unui magazin alimentar, prin deteriorarea uşii, după care din locul special amenajat pentru schimb valutar au sustras un safeu în care se aflau mijloace bănești în diversă valută. Astfel prin acţiunile lor criminale aceştia au cauzat proprietarilor un prejudiciu în valoare totală de peste 530 000 lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram