Sectorul Ciocana al Capitalei are un nou pretor. Este vorba despre Sinilga Școlnic, care până în prezent a deținut funcția de secretar al preturii. Anunțul a fost făcut de primarul interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, la ședința primăriei.

Totodată, Codreanu a venit cu precizări de ce a demis-o din funcție pe fostul pretor, Galina Bostan. Potrivit lui, deși au existat multiple plângeri a oamenilor din sectorul Ciocana, situația cu gheretele și alte lucruri, la baza eliberării din funcție a lui Bostan stă cadrul legal potrivit căruia pretorii sunt persoane de încredere a primăriei.

„Doamna Bostan a fost demisă conform cadrului legal, care prevede că pozițiile de pretori sunt de demnitate publică, și sunt oamenii de încredere a conducerii primăriei. Anterior doamna pretor a fost demisă ca funcționar public. Eu am transferat toți pretorii și vicepretorii pe poziție de demnitate publică, astfel că toți sunt persoane de încredere ale conducerii Primăriei. Alte explicații nu au loc”, a declarat Codreanu.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, pretorul sectorului Ciocana, Galina Bostan, a fost eliberată din funcție. Anterior ea a fost demisă de Silvia Radu, însă la începutul lunii iunie, instanța de judecată a restabilit-o pe Galina Bostan în funcție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!