Operatorul rutei de microbuz nr. 126 a înaintat un demers la Direcția Transport a Primăriei Chișinău prin care cere sistarea activității. Din cauza Din cauza numărului critic de microbuze alte șapte rute ar putea să-și sisteze activitatea în orice moment, a anunțat șeful Direcției, Vitalie Butucel la ședința primăriei.

Rutele cu pricina sunt: 101, 114, 126, 154, 172, 178, 188, 189. Butucel a spus că transportul de pasageri cu microbuzele nu mai este atât de rentabil din cauza prețului la carburanți care s-a majorat, piesele de schimb și materialele de exploatare. El a amintit că costul biletului de 3 lei a fost stabilit în 2006, iar de atunci nu a mai fost schimbat.

Primarul interimar, Ruslan Codreanu, a declarat că este cunoscut faptul că numărul de rute maxi taxi scade pe an ce trece și a propus înlocuirea microbuzelor cu transport de capacitate mare, cum ar fi autobuzele.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!