/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Ce spune rectorul ASEM despre tabăra unde au fost agresați 13 minori și contractul de arendă

14 august 2018, ora 15:12

Potrivit lui, contractul cu agentul economic va fi reziliat, deși acesta și așa expiră la sfârșitul acestei luni, precizând că acesta a fost semnat doar pentru perioada mai-august 2018.

Belostecinic mai spune că obligația ASEM era să investească toate veniturile de la darea în locațiune în dezvoltarea și renovarea infrastructurii, atât în acest an, cât și, eventual, în anii următori, fără implicare în activitatea economică a locatarului. Obligația locatarului era să pregătească tabăra pentru sezonul de vară, să obțină toate documentele permisive pentru organizarea odihnei copiilor, să organizeze odihna, să gestioneze toate procesele etc.

„A fost construită o piscină (condiție obligatorie), amenajat un teren de fotbal, un teren de volei, efectuate reparații curente…Au fost obținute, firește, de către agentul economic – locatar autorizațiile necesare…În luna iulie a fost organizată odihna pentru un număr mare de copii…Parcă totul mergea bine. Nu am luat în considerare doar capacitățile umane de care dispunea agentul economic – locatar și abilitățile necesare pentru a organiza și gestiona procesele care țin de organizarea odihnei copiilor. Dar nici nu a fost necesar să facem acest lucru. Drept consecință – sistarea activității taberei cu toate tam-tamurile deja cunoscute. Firește, am preluat gestionarea acestui bun, urmează rezilierea contractului (care expiră la sfârșitul acestei luni), înlăturarea unor consecințe nedorite (geamuri stricate și pereți “decorați” pe dragul copiilor). Urmează să vedem ce facem mai departe. Nu mi-aș dori să repetăm soarta altor tabere de acest gen, devenite deja ruine”, a scris rectorul ASEM pe o rețea de socializare.

Acesta a precizat că tabăra este în gestiunea ASEM din 1991 și dispune de 14 căsuțe din lemn, un bloc-construcție capitală cu trei niveluri, cantină.

Amintim că, la această tabără ar fi fost agresați fizic 13 minori, cu vârstele cuprinse între 11 ani şi 15 ani. Agresori ar fi doi adolescenţi cu vârstele de 16 şi respectiv 17 ani, în grija cărora au fost lăsați copii. Pe acest caz, Procuratura a iniţiat un proces penal pentru tortură în privinţa celor doi adolescenţi, fiind cercetaţi în stare de libertate. Totodată, a fost iniţiată o cauza penală pentru privare ilegală de libertate, în privinţa administratorului Tabere, acesta fiind plasat în arest pentru 30 de zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram