Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor informează despre înregistrarea unui nou caz de pestă porcină africană. Cazul a fost depistat la 10 august într-o gospodărie particulară din or. Vulcănești, care se află în zona de protecție a focarului de pestă porcină africană înregistrat pe 19 iulie 2018 unde au pierit trei purcei aproximativ de 20 kg. În gospodăria sus nominalizată se întrețineau 10 porcine cu greutatea între 20 – 60 kg.

Au fost prelevate probe de material patologic și expediate la laboratorul național de referință (IP CRDV), care a confirmat PPA.

Purceii pieriți și cei 7 purcei în viață au fost distruși prin ardere și rămășițele de la ardere îngropate.

A fost efectuată ancheta epidemiologică. La ședința Comisiei antiepizootice raionale a fost aprobat Planul complex de măsuri de combatere și profilaxie a pestei porcine africane. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor și subdiviziunile teritoriale pentru siguranța alimentelor întreprind toate măsurile pentru evitarea răspândirii virusului PPA.

Despre evoluţia situației şi măsurile întreprinse întru lichidarea focarului, ANSA Vă va informa suplimentar.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!