/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Avioane de vânătoare britanice au fost trimise din România pentru interceptarea unor bombardiere ruse

missing
15 august 2018, ora 19:55

Avioanele britanice de tip Eurofighter Typhoon au fost trimise luni de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu „ca reacţie la prezenţa a şase bombardiere de tip Suhoi Su-24 Fencer care zburau în apropierea spaţiului aerian NATO, deasupra Mării Negre”, se arată într-un comunicat al Forţelor Aeriene Regale britanice citat de agenţia AFP.

Bombardierele ruse s-au îndepărtat în direcţia Crimeea.

„Operaţiunea face parte din misiunea de poliţie aeriană consolidată a NATO în virtutea căreia Forţele Aeriene Regale acţionează pentru a descuraja orice agresiune a Rusiei, pentru a le oferi asigurări pritenilor români şi pentru implementarea angajamentului Marii Britanii pentru securitatea colectivă” a statelor NATO, precizează instituţia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram