Avioane de vânătoare britanice staţionate în România au fost trimise pentru interceptarea a şase bombardiere ruse care survolau Marea Neagră, anunţă Forţele Aeriene Regale britanice citate de Agenţia France-Presse şi de publicaţiile L'Orient Le Jour şi Die Zeit, citat de Mediafax.

Avioanele britanice de tip Eurofighter Typhoon au fost trimise luni de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu „ca reacţie la prezenţa a şase bombardiere de tip Suhoi Su-24 Fencer care zburau în apropierea spaţiului aerian NATO, deasupra Mării Negre”, se arată într-un comunicat al Forţelor Aeriene Regale britanice citat de agenţia AFP.

Bombardierele ruse s-au îndepărtat în direcţia Crimeea.

„Operaţiunea face parte din misiunea de poliţie aeriană consolidată a NATO în virtutea căreia Forţele Aeriene Regale acţionează pentru a descuraja orice agresiune a Rusiei, pentru a le oferi asigurări pritenilor români şi pentru implementarea angajamentului Marii Britanii pentru securitatea colectivă” a statelor NATO, precizează instituţia.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!