/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Au fost confirmate 27 de cazuri de rujeolă. Numărul copiilor bolnavi a ajuns la 72

missing
16 august 2018, ora 15:04

Anterior, Centrul de Sănătate Publică din Comrat constatase că rujeola a fost contactată de către câțiva copii în orașul Bolgrad din Ucraina, regiunea Odesa, unde au mers în vizită la rude. Ulterior acești copii, împreună cu părinții, dar și alte familii cu copii, au mers în tabăra din Morenii Noi (Ungheni).

ANSP menționează că principalele cauze ale extinderii rapide ale acestui focar au fost admiterea copiilor cu semne evidente de boală într-o colectivitate, dar și contactul apropiat a copiilor sănătoși cu un copil bolnav, în tabăra din Morenii Noi. De asemenea, este vorba despre izolarea tardivă a copiilor cu semne de boală, adresarea tardivă după asistență medicală, precum și refuzul părinților de a vaccina copiii, din motivul apartenenței la o confesiune religioasă.

Rujeola este o infecție virală acută, extrem de contagioasă. Boala este periculoasă din cauza complicațiilor pe care le poate dezvolta, așa ca: insuficienţe respiratorii, meningite, encefalite. Din toamna anului 2016, a cauzat zeci de decese în Ucraina și România. Rujeola poate fi prevenită doar prin vaccinări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram