/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Lukașenko a demis conducerea guvernului din Belarus. Cine este noul premier

missing
18 august 2018, ora 14:02

Rumas l-a înlocuit pe șeful Cabinetului de Miniștri Andrei Kobyakov, care a ocupat această funcție din 2014.

Lukașenko a făcut și alte remaniere de personal în guvern. L-a nuit în funcția de vicepremier pe Alexandru Turchin, care până atunci fusese șeful aparatului Consiliului de Miniștri. Igor Lyashenko, care a condus concernul Belneftekhim, a devenit al doilea vicepremier. El va supraveghea problemele care anterior erau curate de Vladimir Semașko – industria, combustibilul și energia.

Un alt vicepremier a fost numit Vladimir Kuharev, care a deținut funcția de vicepreședinte al comitetului de stat de control. El va fi responsabil pentru sfera construcțiilor, locuințelor și serviciilor comunale și a transportului.

Igor Petrișenko, ambasadorul Belarusului în Rusia, a devenit și el vicepremier. El va supraveghea sfera socială – sănătate, educație, cultură și sport.

Președintele Belaruslui a numit, de asemenea, mai mulți miniștri – Dmitri Mikulenok a devenit ministru al arhitecturii și construcțiilor, Pavel Utyupin – ministru al industriei, Konstantin Shulgan – ministru al comunicațiilor și informatizării, Dmitry Krutoy – ministru al Economiei. Roman Golovchenko a devenit președintele Comitetului militar-industrial de stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram