Președintele Republicii Belarus, Alexandru Lukașenko, a înlocuit șefia Guvernului. Astfel, noul premier al țării a devenit fostul șef al Băncii de Dezvoltare, Serghei Rumas. Despre acest fapt informează site-ul președinției, citat de Ria Novosti.

Rumas l-a înlocuit pe șeful Cabinetului de Miniștri Andrei Kobyakov, care a ocupat această funcție din 2014.

Lukașenko a făcut și alte remaniere de personal în guvern. L-a nuit în funcția de vicepremier pe Alexandru Turchin, care până atunci fusese șeful aparatului Consiliului de Miniștri. Igor Lyashenko, care a condus concernul Belneftekhim, a devenit al doilea vicepremier. El va supraveghea problemele care anterior erau curate de Vladimir Semașko – industria, combustibilul și energia.

Un alt vicepremier a fost numit Vladimir Kuharev, care a deținut funcția de vicepreședinte al comitetului de stat de control. El va fi responsabil pentru sfera construcțiilor, locuințelor și serviciilor comunale și a transportului.

Igor Petrișenko, ambasadorul Belarusului în Rusia, a devenit și el vicepremier. El va supraveghea sfera socială – sănătate, educație, cultură și sport.

Președintele Belaruslui a numit, de asemenea, mai mulți miniștri – Dmitri Mikulenok a devenit ministru al arhitecturii și construcțiilor, Pavel Utyupin – ministru al industriei, Konstantin Shulgan – ministru al comunicațiilor și informatizării, Dmitry Krutoy – ministru al Economiei. Roman Golovchenko a devenit președintele Comitetului militar-industrial de stat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!