Partidul Liberal Democrat a primit o sesizare de la direcția generală urmărire penală prin care este informat că se efectuează urmărirea penală într-o cauză pornită la 21 august, în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.26.și art.285 al(1) din Codul Penal (pregătirea la dezordini în masă)

Potrivit sesizării, oamenii legii în cadrul procesului au constatat că, anumite persoane au postat pe rețeaua de socializare facebook înregistrări video și mesaje prin care cheamă la participare activă la dezordini în masă, însoțite de aplicarea violenței împotriva persoanelor, de pogromuri, incendieri, distrugeri de bunuri și aplicarea altor obiecte în calitate de armă, precum și de opunere de rezistență violentă sau armată reprezentanților autorităților, implicit pregătesc comiterea unor astfel de fapte în cadrul întrunirii preconizate pentru 26 august curent.

Astfel, direcția a recomandat PLDM-ului care este organizatorul protestului, reieșind din înregistrarea depusă la primăria Chișinău în numele Comitetului Mișcării Naționale de Rezistență ACUM, să desemneze un coordonator al întrunirii, să creeze un aparat propriu de menținere a ordinii, să îndepărteze din cadrul întrunirii a persoanelor violente etc.

În același context, organul de urmărire penală atrage atenția organizatorilor întrunirii din 26 august că aceasta trebuie să se desfășoare exclusiv pașnic și în limite legale. De altfel, ar putea să survină, după caz, răspunderea civilă, penală sau contravențională.

Sursa: FB/Ion Terguta

Sursa: FB/Ion Terguta

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!