Un tanc petrolier cu o lungime de 121 de metri având la bord 17 marinari georgieni, dat dispărut de peste o săptămână în Golful Guineei, a fost găsit în largul coastelor Congo, au anunţat vineri autorităţile georgiene, relatează AFP, citat de Agerpres.

Pantelena, sub pavilion panamez, „a fost găsit în apele teritoriale ale Congo şi se îndreaptă spre portul Lome din Togo”, a informat Ministerul georgian de Externe într-un comunicat.

„Viaţa şi sănătatea marinarilor georgieni nu sunt ameninţate”, a adăugat documentul.

Vasul, construit în 2006 şi cu o capacitate de 7.000 de tone, aparţinând societăţii greceşti Lotus Shipping, a fost dat dispărut la 14 august. A fost lansată o vastă operaţiune de căutare, Golful Guineei fiind considerat ca epicentrul pirateriei maritime mondiale.

Un înalt responsabil georgian a declarat vineri pentru AFP că, “probabil, ce s-a întâmplat cu Pantelena nu are nimic de-a face cu pirateria”.

„Incidentul este închis”, a adăugat acest înalt responsabil fără să ofere amănunte.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!