/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Protest ACUM. Participanții au adoptat o proclamație. Principalele prevederi

missing
26 august 2018, ora 18:52

UPDATE. 18:49. În cadrul protestului a fost adoptată Proclamația Adunării Generale a Cetățenilor. Principalele solicitări ale protestatarilor potrivit proclamației:

Demisia Guvernului Filip
Organizarea unor alegeri libere ș corecte în baza sistemului proporțional
Validarea alegerilor pentru funcția de primar general al Capitalei
Anularea imediată a legii amnistiei fiscale
Oprirea persecuției politice a opoziției
Finalizarea investigației privind furtul miliardului și tragerea la răspundere a celor implicaț
Adoptarea legii Mangnitky
Urmărirea penală de către instituțiile UE a cetățenilor R. Moldova pe teritoriul UE unde au fost comise fraudele.

UPDATE. 18:39. Maia Sandu anunță că vor colecta semnături pentru o cerere adresată UE prin care să solicite să cerceteze investigația furtului miliardului în țările

UPDATE. 17:19. Participanții au revenit în Piața Marii Adunări Naționale. Participanții la protest susțin cuvântări de pe scena instalată în apropiere de monumentul Ștefan cel Mare.

UPDATE. 15:20. Oamenii scandează Rușine. Maia Sandu a anunțat că oamenii vor porni într-un marș către principalele instituții ale statului: Serviciul de Informații și Securitate și Centrul Naționale al Anticorupție. Năstase a completat lista cu Parlament, Guvern și Curtea Constituțională. După marș aceștia se vor întoarce în piață.

UPDATE. 14:39. Alexandru Slusari a declarat că protestul organizat de Șor este fără autorizație și a cerut ca aceștia să elibereze piața.

UPDATE. 13:57. Năstase anunță că vor improviza o scenă în fața monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt și cheamă oamenii la un protest pașnic.

UPDATE. 13:53. Oamenii se adună și strigă „Jos Mafia”. Cele două proteste sunt despărțite de un cordon de carabinieri.

UPDATE. 13:46. Maia Sandu cheamă la calm. Toți protestatarii sunt invitați să se apropie la monumentul lui Ștefan cel Mare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram