/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Coreea de Nord acuză SUA de „urzirea unui complot criminal pentru a dezlănţui un război"

missing
28 august 2018, ora 09:06

„Nu putem decât să luăm o notă serioasă a atitudinilor duplicitare din partea SUA, deoarece este ocupată cu pregătirea unor exerciţii secrete care implică unităţi speciale de ucidere a omului, având în acelaşi timp un dialog cu un zâmbet pe faţă”, a comentat Rodong Sinmun din Coreea de Nord a declarat, citând rapoartele sud-coreene, că unităţile speciale americane au fost transportate în Filipine ca parte a unui exerciţiu de invazie.

„Statele Unite ar fi în mod greşit într-o eroare dacă se gândeşte că poate intimida pe cineva printr-o ‘diplomaţie de tunel’, pe care o folosea în trecut ca armă atotputernică şi atingându-şi intenţia sinistră”, a adăugat acesta.
Forţeţe armate ale SUA din Japonia (USFJ) au declarat luni pentru CNN că nu a fost “informată despre exerciţiile” menţionate în rapoartele mass-media din Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

„În general, aeronave şi nave americane operează zilnic din Japonia în sprijinul angajamentelor noastre faţă de aliaţii şi partenerii noştri din regiune şi în interesul păcii şi securităţii regionale”, a spus colonelul John Hutcheson, directorul afacerilor publice al USFJ.

Retorica dură din partea Phenianului vine la doar câteva zile după ce preşedintele Donald Trump a anulat vizita pe care secretarul de stat Mike Pompeo urma să o facă în Coreea de Nord, invocând progrese insuficiente în problema denuclearizării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram