Participanții la Marșul Centenarului au trecut frontiera cu R. Moldova și își continuă marșul. Poliția de frontieră a permis să intră în țară practic la toți participanții cu excepția lui George Simion, unul dintre liderii grupării. Deși inițial grupul a decis să rămână la vamă în semn de protest, ulterior au decis să-și continue marșul.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, domnul Fredolin Lecari, s-a deplasat la punctul de trecere Leușeni pentru a debloca situația privind grupul organizat de cetățeni români staționați între punctele de trecere a frontierei de stat.

„Simion George urmează să primească interdicția în „conformitate cu legea, după ce a demonstrat un comportament agresiv, inadecvat și a refuzat să respecte procedurile legale de trecere a frontierei de stat”, se mai menționează în comunicat.

„Marșul Centenar va continua fără George Simion, care este expulzat din Republica Moldova pentru a patra oara! Marșul va ajunge sâmbătă, ora 12.00 la Chișinău. Ne vedem cu toții în Piața Marii Adunări Naționale pe 1 septembrie! Doar Unirea ne mai poate salva”, a scris pe facebook Vitalie Prisacaru, unul dintre participanții marșului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!