/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Atac cu BOMBĂ: Doi oameni au murit şi alte 37 de persoane au fost rănite la un festival stradal din Filipine

missing
29 august 2018, ora 09:23

Explozia a avut loc în faţa unui stand de îmbrăcăminte de-a lungul unei autostrăzi din Isulan, în provincia Sultan Kudarat, unde avea loc un festival.

O investigaţie se află în curs de desfăşurare şi nu există deocamdată o revendicare a atacului, potrivit poliţiei.

Provincia se află pe cea de-a doua cea mai mare insulă din Filipine, Mindanao, fiind afectată timp de decenii de revolte maoiste şi separatiste care au dat naştere la banditism şi la influenţa unui grup aparţinând reţelei Stat Islamic.

Arvin Encinas, purtător de cuvânt al Diviziei 6 Infanterie a armatei, a declarat că Bangsamoro Islamic Freedom Fighters (BIFF), un grup armat care a promis credinţă faţă de Statul Islamic, este suspectat ca fiind în spatele atacului.

Acest atac vine la o lună după ce un dispozitiv a fost detonat într-o camionetă oprită la un punct de control de pe insula Basilan, unde au murit 11 persoane, inclusiv patru civili.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram