/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ministerul de Externe a comentat intrarea „cu întârziere” a cetățenilor români în R. Moldova

missing
29 august 2018, ora 18:13

„Este un caz izolat, care a avut loc din cauza dificultăților de ordin tehnic în Sistemul Informațional al Poliției de Frontieră, precum și al comportamentului inadecvat al unor cetățeni. MAEIE reiterează pe această cale ferma hotărâre de a respecta neabătut angajamentele asumate în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, precum și normele internaționale în vigoare privind libera circulație a cetățenilor”, se spune într-un comunicat al ministerului.

De asemenea, MAEIE afirmă că nu există nici un motiv pentru a îngrădi sau limita accesul cetățenilor din România, cu care Republica Moldova are o cooperare excelentă în toate domeniile, inclusiv în cel frontalier.

Amintim că, mai mulți cetățeni români, participanți la Marșul Cenetenar, au intrat cu dificultate în R. Moldova. Acestora la vama Albița li s-a interzis accesul în țară, ulterior la vama Leușeni, acestora li s-a permis să intre în țară cu excepția la unul dintre lideri, George Simion, căruia i s-a interzis accesul în R. Moldova, „din cauza comportamentului inadecvat”, se spune într-un comunicat al poliției de frontieră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram