Poliția de Frontieră informează că punctul de trecere comun Palanca își va sista activitatea și în ziua de 30 august în intervalul orelor 08:00 - 15:00. Motivul ar fi asfaltarea drumului de acces dinspre Ucraina.

În acest context, călătorilor li se recomandă să aleagă pentru traversarea frontierei de stat punctul de trecere Tudora. Se va lucra la capacitate maximă pentru a degaja circulația transfrontalieră și a nu permite formarea rândurilor.

La ora actuală toate punctele de trecere activează în regim normal, nefiind semnalate valori ridicate în trafic.

Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier în perioada estivală:
– suplimentarea numărului de polițiști de frontieră;
– formarea grupelor mixte de specialiști din cadrul IGPF, pregătite să intervină cu suportul necesar în cele mai solicitate puncte de trecere;
– aplicarea tehnicii portative de citire a documentelor de călătorie, inclusiv a mijloacelor speciale de control la frontieră;
– redirecționarea traficului pe arterele libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic;
– la solicitarea administrației publice locale va fi inițiată activitatea punctelor de trecere locale;
– intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
 verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
 tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor în punctele de trecere.
 consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru autoturisme.
 manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!