/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Reprezentantul lui Putin laudă Acordul de Liber Schimb al Moldovei cu UE

missing
30 august 2018, ora 15:30

„Potențialul de investiții în Moldova este mare. Agenții economici ruși pot obține venituri mari din investițiile pe care le vor face în Moldova”, a declarat Titov în cadrul unei videoconferinţe organizate de Sputnik Moldova.

Acordul de liber schimb cu UE, o oportunitate unicală pentru ruşi

Afaceristul rus a susținut că în Republica Moldova sunt create condiții prielnice pentru investiții. Acesta s-a referit în special la politica fiscală, aşezarea georgrafică şi mai ales la faptul că Republica Moldova are Acord de liber schimb cu UE.

“Republica Moldova poate deveni un soi de pod între Rusia și UE. Aceasta pentru că Republica Moldova are Acord de Liber Schimb cu UE.

Or ştiţi care sunt relaţiile noastre cu UE… Moldova poate deveni astfel o platformă pentru companiile din Rusia care produc mărfuri pentru cucerirea pieței din UE. Potenţial este foarte mare mai ales graţie zonei de liber schimb”, a afirmat reprezentantul special al președintelui rus.
Şi copreședintele Organizației Obștești “Delovaia Rossiia”, Andrei Nazarov a menţionat faptul că Moldova se află într-o poziție geografică, geopolitică și economică unicală, având Acorduri de asociere şi liber schimb cu UE și statut de observator în Uniunea Economică Euroasiatică.

”Moldova are astfel o nişă unicală în regiune şi businessul rusesc este gata se folosească de această oportunitate. În primul rând pentru a investi în Moldova, iar în al doilea rând prin Moldova să se extindă mai departe în Europa”, a declarat Nazarov.

Afaceristul rus care s-a remarcat prin faptul că a oferit diferite servicii lui Igor Dodon, preşedintele Moldovei, inclusiv acoperirea costurilor călătoriei acestuia la un forum economic de la Sankt Peterburg, a mai precizat că investitorii ruşi ar fi interesaţi să facă investiţii în construcţii, industrie, energetică şi agricultură.

Se pregăteşte un contract de 100 de milioane de dolari

“Într-un anumit domeniu se pregăteşte un contract de 100 de milioane dolari. Alte detalii nu pot oferi deocamdată”, a mai spus Nazarov.

Prezent şi el la această videoconferinţă, preşedintele Igor Dodon a menţionat obiectivul pe care și-l propune echipa sa – creșterea volumului investiţiilor directe până la un miliard de dolari anual, susţinând că “investițiile strategice din Federaţia Rusă rămân a fi sarcina noastră fundamentală”.

De notat că pe 21-22 septembrie, la Chişinău ar urma să fie organizat Forumul Economic Moldo-Rus 2018 (FEMR 2018).

În ultimii ani, volumul investițiilor rusești în economia moldovenească au înregistrat scăderi.

Cu toate acestea Rusia rămâne unul dintre cei mai importanţi investitori în Moldova, iar companii precum Gazprom, Lukoil sau Inter RAO EES dețin cele mai mari afaceri din sectorul resurselor energetice din Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram