Președintele rus Vladimir Putin a numit asasinarea șefului auto-proclamatei Republicii Populare Democrate din Donetk, Alexander Zakharchenko, josnică. Potrivit lui, aceasta este încă o dovadă a reticenței de a căuta o soluție pașnică și politică a conflictului, informează serviciul de presă al Kremlinului, citat de tvrain.ru.

„Uciderea josnică a lui Alexandr Zaharchenko: este încă o dovadă, că cei care au ales calea terorii, violentei, intimidării, nu doresc să caute o soluție politică pașnică a conflictului, nu își doresc un dialog real cu locuitorii din sud-est. Și pun o miză periculoasă pe destabilizarea situației, pentru a pune locuitorii din Donbass în genunchi. Acest lucru nu va funcționa”, se spune în declarația lui Putin.

El l-a numit Zakharchenko „un lider adevărat al poporului, o persoană curajoasă și hotărâtă, un patriot al lui Donbassului” Președintele și-a exprimat, de asemenea, condoleanțele rudelor lui Zakharchenko și tuturor locuitorilor din Donbass, adăugând că ”Rusia va fi întotdeauna cu dvs (ei)”.

Comitetul de Investigații al Rusiei a deschis un dosar penal în baza articolului privind actul terorismului internațional, care a provocat moartea unei persoane (Partea 3, articolul 361).

Alexander Zakharchenko, șeful autoproclamatei Republici Populare Donetsk, a murit în urma a unei explozii într-o cafenea din centrul orașului Donetsk. Mai târziu, autoritățile separatiste au informat despre reținerea unor “sabotorii ucraineni” suspectați de organizarea asasinatului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!