George Simion, liderul organizației Acțiunea 2012 are interdicție de a intra în R. Moldova pentru 30 de zile. Despre acest fapt, Simion a anunțat pe pagina sa de facebook, unde a scris că cere intervenția Ministerului de Externe pentru apărarea drepturilor sale.

Într-un live pe facebook se vede cum Simion era în mașină cu alte două persoane cărora li s-a permis intrarea în R. Moldova, iar el a fost anunțat despre existența interdicției.

Amintim că, pe 27 august curent, unui grup de cetățeni români, participanți la Marșul Unirii, nu li s-a permis trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova. Motivul inițial a fost comportamentul inadecvat și provocator al unor persoane, refuzul de a se conforma procedurilor legale și o serie de amenințări în discuțiile cu reprezentanții Poliției de Frontieră. În același timp, autoritățile din România au negat afirmațiile spunând că tinerii au avut un comportament adecvat.

La fața locului a mers și șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Fredolin Lecari. Ulterior, după discuții grupului de cetățeni români li s-a permis să intre în țară, cu excepția lui George Simion, căruia i s-a pus interdicția de a intra în țară „din cauza comportamentului agresiv”.

Foto: FB/George Simion

Foto: FB/George Simion

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!