/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

/VIDEO/ „Mi-i rușine și mi-i trist”. Ce spune Mihai Ghimpu despre evenimentele din 27 august

31 august 2018, ora 14:49

„Eu cred că fiecare dintre noi trebuie să conștientizeze că atunci când vorbim de un stat liber, libertatea se termină acolo unde începe libertatea altuia și aici din păcate, această zi au făcut-o de rușine și unii și alții, Alții sau trânti aici și alții i-au ridicat de aici. Eu de exemplu nu am putut să vin, deputații din primul parlament care au votat independența, nu am putut să ne apropiem de Ștefan cel Mare și să depunem flori”, a declarat Ghimpu.

Întrebat ce crede despre faptul că un grup de protestatari a fost evacuat din fața monumentului lui Ștefan cel Mare pentru ceremonia de flori, Ghimpu a spus: „Noi nu trebuie să fim egoiști, să monopolizăm, cu atât mai mult că nu au nimic comun, noi încă cei care au votat putem să mai jucăm aici ceva, dar alții ar trebui să fie foarte corecți. Nu poți să criticii pe unii să spui că sunt bandiți că încalcă legea și tu să vii și să încalci legea, mi-i rușine și mi-i trist”, a declarat Ghimpu.

Amintim că, în dimineața zilei de 27 august, un grup de participanți ai protestului organizat de Mișcarea de Rezistență ACUM a fost evacuat forțat în baza unei dispoziții a primării pentru ceremonia de depunere de flori la monument. Propriu-zis monumentul a fost închis pentru publicul larg de un cordon de polițiști care au izolat perimetrul. Astfel, ceremonia de depunere a florilor a avut loc pe fonul protestelor, deși în fotografiile de protocol distribuite ulterior de primele persoane în stat protestatarii și cordonul de polițiști nu s-a văzut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram