Participanții la manifestația dedicată Marșului Centenar au blocat șoseaua Chișinău-Leușeni și au încălcat prevederile legislației în ceea ce privește forma, locul și termenul stabilit pentru o întrunire. Astfel au motivat polițiștii intervenția în forță asupra unioniștilor la intrarea în oraș.

Potrivit Poliției, la miezul zilei liderul Unirea ODIP, Vlad Belețchii, a solicitat că participanții la eveniment să se deplaseze în marș spre bariera Sculeni spre autocarele blocate. „În acest context, organizatorii întrunirii nu au respectat prevederile art. 18 al Legii 26/2008 privind întrunirile, care prevede obligația desfășurării întrunirii doar în forma, în locul și în termen indicat în declarația prealabilă”, se spune într-un comunicat al Poliției.

La sosire în punctul final, Bariera Sculeni, participantii la întrunire ar fi blocat intenționat artera de transport pe str. Calea Iesilor- stația terminus a troleibusului nr.1, fapte pasibile răspunderii contravenționale sau penale, în funcție de consecințele produse. „Astfel, forțele de ordine, în urma somațiilor către participanții la întrunire, au intervenit pentru deblocare arterei de transport, în scopul evitării încălcării drepturilor omului la libera circulație”, menționează polițiștii.

Totodată, referindu-se la autobuzele stopate la marginea orașului, Poliția declară a parvenit o solicitare la numărul 112 și s-a anunțat că în autobuse sunt obiecte interzise, substanțe explozive și alte obiecte interzise. Autocarele au fost duse la IP Straseni pentru a fi examinate. Organizatorii au fost anunțați și li s-a propus să se meargă la Straseni pentru a fi prezenți la examinare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!