Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova anunță că la bordul elicopterului moldovenesc prăbușit în Afganistan se aflau trei membri ai echipajului, cetățeni ai Ucrainei și 11 pasageri, cetățeni ai Afganistanului.

„Un elicopter moldovenesc a fost implicat într-un accident aeronautic în Afganistan

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a fost informată că, la data de 2 septembrie 2018, în Afganistan, la ora 3 UTC, elicopterul MI-8 MTV cu numărul de înregistrare ER-MHR al companiei aeriene Valan International Cargo Charter s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de la baza aeriană militară din Mazar-i-Sharif”, scrie într-un comunicat de presă al instituției.

Potrivit AAC, informația preliminară arată că în urma accidentului au decedat doi membri ai echipajului și zece pasageri.

Datele se concretizează, fiind pornită investigația pentru obținerea informațiilor suplimentare și stabilirea tuturor circumstanțelor zborului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!