/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Sub supravegherea miliției. Cum a avut loc careul la școlile din Transnistria cu predare în română

missing
03 septembrie 2018, ora 16:12

„Și în acest an, careul a fost unul mai puțin solemn. Reprezentanții miliției transnistrene continuă să intimideze elevii și profesorii din aceste școli. La gimnaziul din s. Roghi au fost prezenți aproximativ 20 de reprezentanți ai miliției transnistrene, majoritatea îmbrăcați în civil. Cineva s-a apropiat de directoare și a preîntâmpinat-o să nu difuzeze la boxe imnul de stat și să nu arboreze drapelul”, se spune într-un mesaj al asociației.

Un alt caz a avut loc la gimnaziul din Corjova, unde au fost observați 15 milițieni, aceștia „supravegheau” din drum evenimentul. La Liceul din Râbnița au fost reprezentanți ai structurilor locale din așa-zisa RMN.

Reprezentanții asociației afirmă că încălcarea dreptului la educație pentru elevii celor opt școli cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană a devenit o normă după ani de abuz din partea administrației din stânga Nistrului. Totodată, Promo-LEX afirmă că situația școlilor date rămâne una critică.

Precizăm că prin Hotărârea CtEDO din data de 19.10.2012 a recunoscut violarea Articolului 2 Protocol 1 – Dreptul le Educaţie în raport cu Federaţia Rusă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram