ULTIMA ORĂ! Avocații lui Veaceslav Platon ar fi fost agresați de mascații de la Pantera

03 septembrie 2018, ora 19:52

Potrivit lui Pleșca, întrevederea a avut loc în biroul 25, timp în care Platon a povestit că a fost supus torturii de către angajații penitenciarului. Acesta le-a arătat avocaților echimoze pe suprafața corpului și s-a plâns de dureri de cap. De asemenea, acesta a mai povestit avocaților că i-a fost refuzată asistența medicală.

Ulterior avocații au cerut de urgență ca Platon să fie examinat de un medic, care să-i fixeze vătămările corporale, însă cererea a fost refuzată invocându-se diferite motive.

Avocaților li s-a cerut să părăsească biroul, însă aceștia au declarat că nu-l vor părăsi până ce nu sunt fixate vătămările clientului lor. La scurt timp, în birou au intrat mai mulți mascați și l-au scos de mâini și de picioare pe Platon, iar avocații au fost agresați. Una dintre avocate, Elena Leancă, a fost preluată de ambulanță.

Pleșca a precizat că la fața locului, în fața penitenciarului, a chemat poliție și urmează să depună o plângere la poliție.

Amintim că, Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de pușcărie pentru prejudicierea Băncii de Economii cu aproape 800 de milioane de lei.Sentința a fost menținută de Curtea de Apel. Ulterior el a fost acuzat de escrocherie în dosarul companiilor de asigurări, dar și de tentativa de corupere a mascaților de la Pantera. Pentru ambele capete de acuzare, Platon a primit 12 ani de pușcărie, în prezent dosarul se află pe masa magistraților de la Apel. În toate cazurile Platon se declară nevinovat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram