/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Un nou liceu privat în Capitală: Cum au fost aduși elevii la primul sunet

03 septembrie 2018, ora 19:01

Dis-de-dimineață, părinții și bunicii au transformat curtea școlii într-un adevărat salon auto, cu mașini fițoase de zeci de mii de euro. Deși purtau haine elegante, aceștia au decis să-și îmbrace copiii în uniforme, pe care le-au procurat direct din liceu.

„ -Sunt echipați din contul părinților și sunt mai multe. Adică aceasta este o uniformă de la prima zi și sunt mai multe culori, culorile tradiționale a acestui liceu și din banii părinților desigur. Întreg setul am ajuns la 2000, dar nu este complet.” , spune un bunic.

Potrivit dress-code-ului, și profesorii vor purta uniformă.

„Îmi place foarte mult. Chiar îmi place foarte mult. Ne scutește de niște bătăi de cap de dimineață, dar și cu mare onoare și cinste purtăm insigna școlii, ceea ce ne face mai onorați, mai mândri. Salariul aici cred că mă satisfice atât timp cât mă simt aici foarte bine,” afirmă Olga Sava, profesoară de limbă germană.

Majoritatea părinților spun că nu sunt deranjați de prețul studiilor, care este diferit pentru fiecare treaptă școlară în parte.

„Este un preț competitiv, dar cred că pentru beneficiile pe care le vom obține pentru familia noastră, pentru copilul nostru, eu cred că se merită. 01:54-01:57 Clasa zero e 4000 de euro anual.”, Ghenadie Plângău, părinte.

„ Mai mult rechizitele, doar că rechizitele sunt la prețuri diferite, deja fiecare părinte a hotărât să ia un caiețel mai scump sau cu un desen sau fără.”, Olga, părinte.

„ S-a investit mult, sper ca să fie în folosul copiilor, tot ceea ce se face. Tot ceea ce facem, facem pentru copii.”, părinte.

Unii însă, au fost nevoiți să strângă cureaua mai tare pentru a-și putea trimite odraslele la această școală.

„Adică sunt prețuri foarte ok, prețuri ca de pe piață, de la noi, că nu sunt prețuri exagerate. Am dat oportunitatea copilului să aleagă care școală și-ar fi dorit-o, și adică preferăm să achităm o taxă școlară decât să mergem la mare de exemplu. Vara aceasta nu am fost la mare.”, Tatiana Bordeianu, părinte.

La inițiativa profesorilor, tradiționalele buchete de flori au fost înlocuite cu donații de cărți.

„Nu, nu se aduce cadouri. Și tradiționalele flori sunt cărți, cărți pentru biblioteca școlii. Este din partea și a școlii și a părinților, am decis pentru copii să aibă o bibliotecă bogată și de la fiecare copil câte o carte o să fie interesat pe parcursul anului șolar să citească ceva nou.”, Iuliana Poghircă, părinte.

Copiii par a fi fericiți să înceapă anul școlar într-o școală privată și nu acordă atenție aspectului financiar.

„-Ce ți-a plăcut mai mult? –Bazinul, fotbalul, tot mi-a plăcut!”, Elev în clasa întâi.

„Dimineața copiii vor alege ce vor mânca, iar la masa, seara vor primi. –Și ce ai vrea să mănânci dimineața? – Ceva ușor, nu tare mult.”, Emilian, elev în clasa a VII-a.

Școala, situată în centrul capitalei, are o capacitate de 540 de elevi. La absolvire, aceștia vor primi două diplome: una națională și alta internațională. În acest an, pragul școlar a fost pășit de peste 300.000 de copii din toată țara.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram