Toate aceste resurse financiare dobândite ilegal trebuie întoarse statului, declară liderul PAS, Maia Sandu, drept reacție la investigația realizată de Rise Moldova, în care sunt arătate patru vile aflate peste granița R. Moldova și care ar aparține politicianului Vlad Plahotniuc.

„Bani sunt în țară – ar ajunge și pentru profesori, și pentru educatori, și pentru medici, și pentru pensionari, ar fi suficienți și pentru îmbunătățirea infrastructurii, și pentru ridicarea nivelului de trai în satele noastre. Bani ar fi suficienți în țara noastră, dacă nu ar fi furați și cheltuiți pentru casele de lux și traiul exorbitant al lui Plahotniuc și celor apropiați lui Plahotniuc. Toate aceste resurse financiare dobândite ilegal trebuie întoarse statului, iar cei care le-au furat de la oameni – trași la răspundere”, scrie lidera PAS pe pagina sa de facebook.

Precizăm că RISE a scris că de când s-a făcut politician, Vladimir Plahotniuc a avut grijă să-și ascundă proprietățile de peste hotare în spatele unor firme paravan și persoane interpuse. Imperiul imobiliar din străinătate al oligarhului moldovean numără mai multe proprietăți exclusiviste care n-au figurat niciodată în declarațiile lui de avere. RISE Moldova a identificat patru dintre ele. Înșiruite pe axa Geneva – Sciez – Les Houches – București, vilele valorează peste 30 de milioane de euro, adică peste jumătate de miliard de lei. Investigația integrală AICI.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!