Partidul Socialiștilor oficial a intrat în campania electorală pentru alegerile Parlamentare din februarie 2019. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon după Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, care potrivit lui, a participat în calitate de invitat și lider neoficial al partidului.

„Începând de astăzi PSRM este în campania pre-electorală activă de pregătire pentru alegerile parlamentare”, a declarat Dodon. În acest context, șeful statului a mai declarat că nu exclude că însuși va candida pe listele electorale ale partidului.

„Eu personal examinez posibilitatea să candidez pe listele partidului socialist și la următoarele alegeri parlamentare. Pentru că un președinte fără suportul majorității parlamentare nu poate să-și îndeplinească eficient toate atribuțiile. În 2016 cetățenii m-au susținut la alegeri prezidențiale, însă oponeniii mi-au scos toate atribuțiile. Sarcina noastră este să obținem majoritatea voturilor pe liste de partid și să învingem în majoritatea circumscripțiilor electorale, atât în țară, cât și peste hotare”, a declarat Dodon.

Șeful statului a mai declarat legislația îi permite. „Eu voi ajuta partidul să obțină majoritatea în parlament. Legislația nu presupune suspendarea din funcție a Președintelui și Prim-ministrului în perioadă campaniei electorale, în caz dacă participă în calitate de candidați pe liste electorale”, a adăugat șeful statului.

În același timp, șeful statului a menționat că începând cu ziua de sâmbătă, socialiștii încep în fiecare centru raional acțiuni masive în cadrul cărora, vor alege, împreună cu colegii din teritoriu, care vor fi candidații pe circumscripții.

Totodată, acesta a anunțat că la sfârșitul lunii octombrie, începutul lui noiembrie, va organiza un eveniment masiv în centrul Chișinăului, însă nu a oferit detalii, precizând că „o să vedeți”.

De asemenea, Dodon a afirmat că timp de nouă ani la guvernare s-au aflat doar partidele pro-europene, enumerând PLDM, PL și PD, totodată, șeful statului a spus că opoziția pro-europeană nu există. „Cei care sunt în piață și fac proteste sunt partenerii de guvernare ai PD în ultimii ani, care de voie sau de nevoie s-au trezit în opoziție”, a declarat Dodon.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!