Mii de susţinători ai liderului opoziţiei, Alexei Navalny, au protestat în Rusia, duminică, împotriva creşterii vârstei de pensionare, un grup pentru drepturile omului a anunţat că cel puţin 291 dintre aceştia au fost reţinuţi de poliţie.

Protestele, pe care poliţiştii le-au întrerupt uneori luându-i la bătaie pe participanţi cu bastoane, au reprezentat o provocare pentru autorităţile care sperau o prezenţă ridicată la alegerile regionale, care au avut loc duminică, în ciuda furiei larg răspândite asupra legii pensiilor, scrie Mediafax.

Modificările aduse vârstei de pensionare, care se află în prezent în Parlament, au redus în jur de 15 puncte procentuale din popularitatea preşedintelui Vladimir Putin. Aceasta este cea mai nepopulară măsură guvernamentală, deoarece o lege din 2005 a redus beneficiile din perioada sovietică, ceea ce a dus la proteste la nivel naţional pentru pensionari.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!