/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Sute de oameni au fost reținuți în Rusia la protestul împotriva reformei sistemului de pensii

09 septembrie 2018, ora 21:50

Protestele, pe care poliţiştii le-au întrerupt uneori luându-i la bătaie pe participanţi cu bastoane, au reprezentat o provocare pentru autorităţile care sperau o prezenţă ridicată la alegerile regionale, care au avut loc duminică, în ciuda furiei larg răspândite asupra legii pensiilor, scrie Mediafax.

Modificările aduse vârstei de pensionare, care se află în prezent în Parlament, au redus în jur de 15 puncte procentuale din popularitatea preşedintelui Vladimir Putin. Aceasta este cea mai nepopulară măsură guvernamentală, deoarece o lege din 2005 a redus beneficiile din perioada sovietică, ceea ce a dus la proteste la nivel naţional pentru pensionari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram