În Chișinău va mai apărea un Teatru de Vară, construcția urmând să fie ridicată în parcul Rîșcani. Banii, 100 de mii de euro, vor fi oferiți de români, după ce pretura sectorului a semnat un acord de înfrățire și susținere cu municipiul Arad din România.

Pretura sectorului Rîșcani a inițiat procedura de amenajarea parcului Rîșcani cu elaborarea unei scene a sectorului”, Nicolae Balaur, pretorul sectorul Rîșcani.

Prin scenă se are în vedere un teatru verde în sectorul Rîșcani, fără locuri pentru spectatori. Aceasta este faza a doua”, Nistor Grozavu, viceprimar.

Pretorul susține ca românii ar urma să voteze acest proiect în timpul apropiat, iar banii să ajungă la pretura anul viitor. Susținerea financiară este predestinată domeniului cultural și social, precizează autoritățile. În prezent, în Chișinău există un teatru verde, situat în Parcul Valea Morilor, unde, deseori, au loc concerte în aer liber.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!