/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Șapte grădinițe rămân închise în Chișinău. Soluția găsită de direcția Educație

missing
10 septembrie 2018, ora 13:51

Din cele șapte grădinițe care și acum stau cu ușile închise, două și-au sistat activitatea din cauza că nu au bucătari.

Pentru mâine, la ora 9:00, urmează să convenim cu directorul școlii profesionale nr 2, prin care dumnealui se oferă să ne aducă bucătari din cei care își fac studiile, finalizează în acest an. Colegiul Mateevici ne oferă posibilitatea să încadrăm în câmpul muncii – educatori”, Rodica Guțu, directorul general Educație, Tineret și Sport Chișinău.

Guțu susține că, în acest an, ar urma să finalizeze studiile peste 90 de educatori.

Noi nu putem să îi obligăm pe acești tineri, dar totodată îi rugăm foarte mult ca ei să fie deschiși pentru a conlucra cu noi. Li se va deschide carnet de muncă, li se va păstra bursa și, în același timp, vor primi și salariu”, afirmă Guțu.

Salariul pe care li se oferă tinerilor specialiști este de aproximativ 4000 de lei, potrivit șefei Direcției Educație, Tineret și Sport. Chiar și așa, Rodica Guțu spune că nu este un salariu suficient.

Nicidecum, dar pentru un student eu cred că este un suport financiar, oricum, mai bun”, a mai spus Guțu.

În grădinițele din municipiu este nevoie de peste 500 de educatori, 60 de bucătari și 40 spălători de veselă. În total, în capitală sunt 131 de grădinițe, iar 28 de instituții de învățământ preșcolar sunt situate în localitățile din componența municipiului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram