Șapte grădinițe din capitală rămân închise din cauza lipsei de angajați, dar și a lucrărilor de reparație. Anunțul a fost făcut de șefa Direcției generale Educație, la ședința Primăriei Chișinău. Soluția ar putea veni de la colegii sau școli profesionale care pregătesc educatori cu bucătari.

Din cele șapte grădinițe care și acum stau cu ușile închise, două și-au sistat activitatea din cauza că nu au bucătari.

Pentru mâine, la ora 9:00, urmează să convenim cu directorul școlii profesionale nr 2, prin care dumnealui se oferă să ne aducă bucătari din cei care își fac studiile, finalizează în acest an. Colegiul Mateevici ne oferă posibilitatea să încadrăm în câmpul muncii – educatori”, Rodica Guțu, directorul general Educație, Tineret și Sport Chișinău.

Guțu susține că, în acest an, ar urma să finalizeze studiile peste 90 de educatori.

Noi nu putem să îi obligăm pe acești tineri, dar totodată îi rugăm foarte mult ca ei să fie deschiși pentru a conlucra cu noi. Li se va deschide carnet de muncă, li se va păstra bursa și, în același timp, vor primi și salariu”, afirmă Guțu.

Salariul pe care li se oferă tinerilor specialiști este de aproximativ 4000 de lei, potrivit șefei Direcției Educație, Tineret și Sport. Chiar și așa, Rodica Guțu spune că nu este un salariu suficient.

Nicidecum, dar pentru un student eu cred că este un suport financiar, oricum, mai bun”, a mai spus Guțu.

În grădinițele din municipiu este nevoie de peste 500 de educatori, 60 de bucătari și 40 spălători de veselă. În total, în capitală sunt 131 de grădinițe, iar 28 de instituții de învățământ preșcolar sunt situate în localitățile din componența municipiului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!