/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Intra noaptea pe geam și fura din locuințe. Un adolescent de 16 ani, reținut de poliție

missing
10 septembrie 2018, ora 13:05

Oamenii legii au stabilit că bănuitul a intrat în șapte locuințe situate la etajul doi a blocului de locuit, pe parcursul lunilor iulie-august, de unde a sustras mai multe bunuri materiale, cauzând un prejudiciu proprietarilor în sumă de 100 000 lei.

Totodată suspectul a comunicat forțelor de ordine că pătrundea în locuințe pe timp de noapte prin geamurile care erau deschise, după ce se asigura că proprietarii au adormit. Este de menționat că adolescentul anterior a fost judecat pentru infracțiuni similare.

Conform legislației penale în vigoare bănuitul este cercetat penal în stare de liberatate pentru furt și riscă o pedeapsă cu închisoare de până la patru ani.

În acest context Poliţia Capitalei vine cu un apel către locuitori, cu următoarele recomandări:

– Dacă plecaţi de acasă până la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp – nu lăsaţi uşa neîncuiată;
– Educaţi-vă copiii să reacţioneze prompt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastră si au venit după cheile locuinţei sau după bunurile din casă;
– Nu credeţi persoanele care încearcă să vă vândă bunuri (veselă, detergenţi, bijuterii, etc). Aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura;
– Pentru proprietarii apartamentelor situate la parter se recomandă a nu lăsa pe timpul nopţii geamul de la baie deschis. Montaţi grilaj sau sistem de alarmă la ferestrele care sunt expuse pericolului de escaladare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram