/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Șoferul aflat la volanul camionului, care a lovit coloana oficială a lui Igor Dodon, a refuzat să vorbească cu presa

missing
10 septembrie 2018, ora 18:44

Doctorii din Strășeni spun că bărbatul, în vârstă de 40 de ani, s-a ales cu traume ușoare în regiunea capului. Dacă investigațiile vor arăta ca nu are comoție, mâine ar putea să fie externat.

Cu traumatism cranio – cerebral, cu plagă contuză în regiunea piloasă a capului, care a fost prelucrată chirurgical, suturată, tot cumsecade cu semne de comoție cerebrală, cu amețeli cu cefalee, cu grețuri”, Sergiu Carpovici, Chirurg

Bărbatul refuză să vorbească despre acest caz cu reprezentanții mass-media. Am reușit să intram la el în salon, dar ne-a zis că este afectat de cele întâmplate și nu vrea să facă vreo declarație. Potrivit doctorilor, la ora filmării reportajului, pacientul nu a fost vizitat de vreo rudă sau de vreun polițist.

Dumnealui, am vorbit personal cu dânsul el a spus că nu vrea să dea niciun fel de comentarii. Eu i-am spus să stea în salon. 01:10-01:26 Este stresat tare mult. Fiindcă știți ce se petrece în țara asta a noastră și în ce condiții, acum tot, toate loviturile o să fie capul lui. Cum nu ar fi, așa îmi închipui”, Sergiu Carpovici, Chirurg

De partea cealaltă, administrația companiei avicole la care lucrează șoferul l-a descris pe acesta în termeni pozitiv. În comunicatul de presă, se menționează să acesta a fost angajat anul trecut, dar are 10 ani de experiență la volan, fiind un lucrător disciplinat.

La data de 09 septembrie 2018 șoferul a fost admis în tură conform itinerarului stabilit, cu respectarea procedurilor legale. Automobilul era în stare funcțională bună. În momentul impactului șoferul se intorcea de pe rută spre sediul companiei. Conform rezultatelor expertizei efectuate, șoferul nu era în stare de ebrietate alcoolică.

Între timp, la spitalul de Urgență se află doar mama președintelui țării. Aceasta a suferit un traumatism la cotul mâinii. Șeful statului și fiul său au fost lăsați să plece acasă, după ce au fost examinați.

Starea de sănătatea a pacientei este bună deocamdată rămâne sub supravegherea medicilor. În urma investigațiilor medicale medicii au efectuat o intervenție de repoziționare a luxației cotului. În prezent fiind internată în secția de profil”, Cristina Gorea, purtător de cuvânt, Spitalul de Urgență

Potrivit versiunii lansate de IGP, accidentul s-ar fi produs după că șoferul camionului a ajuns pe contrasens, în urma unei depășiri. În urma impactului, Mercedesul prezintențial s-a răsturnat, iar mașina echipei de pază a fost aruncată de pe traseu. Pe marginea cazului a fost pornit un proces penal, iar ulterior fapta va fi calificată juridic. Asta, în timp ce deputații socialiști insistă că a fost o tentativă de omor, comisă asupra șefului statului. Ion Ceban a amintit că și el, zilele trecute, a fost accidentat, în timp ce se deplasa regulamentar. Ieri, SPPS a publicat și un video de la camera de supraveghere din mașina ofițerilor de pază, aflată în spatele mașinii prezidențiale, care surprinde momentul impactului. În baza lor, mai mulți internauți au presupus că șoferul camionului nu ar fi frânat la timp, la vazut coloanei oficiale, și a fost nevoit să iasă pe contrasens ca să nu se lovească de microbuzul din față. Aceștia mai presupun că mașinile lui Igor Dodon s-ar fi deplasat cu viteză excesivă. Poliția nu s-a expus asupra acestui aspect. În urma impactului au fost răniți ușor și doi angajați ai SPPS. Oamenii din anturajul președintelui au scris că acesta își duce mama înapoi, la Sadova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram