/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

17 ani de la atentatele din SUA: O tragedie care a declanşat războiul fără sfârşit împotriva radicalismului islamic

missing
11 septembrie 2018, ora 08:57

Ulterior, un alt avion deturnat s-a prăbuşit peste Pentagon, provocând pagube însemnate la faţada vestică a clădirii Departamentului american al Apărării. Un al patrulea aparat deturnat s-a prăbuşit pe un câmp din Pennsylvania. Obiectivul precis al teroriştilor a rămas, până astăzi, necunoscut, la fel ca şi împrejurările exacte ale producerii catastrofei. Se pare că unii pasageri, informaţi prin telefonul mobil despre evenimentele din New York, i-au atacat pe terorişti, scrie Mediafax.

„Este genul de eveniment care nu se va diminua din punct de vedere emoţional până când toţi cei în viaţă în momentul producerii atentatelor nu vor muri”, a declarat Lary Sabato, directorul Centrului de Politici din cadrul Universităţii Virginia.

11 septembrie a remodelat Statele Unite în nenumărate moduri, dar poate cea mai profundă a fost transformarea dintr-o ţară în care pace era starea normală într-una blocată într-o stare permanentă de război. După 11 septembrie 2001, Statele Unite s-au aflat în război în fiecare zi din cei 17 ani scurşi de la atentate, cea mai lungă de perioadă neîntreruptă din istoria americană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram