Un cetățean străin, învinuit de trafic de influență, a fost condamnat de instanța de judecată la o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 110 000 lei.

Potrivit Procuraturii Anticorupției, condamnatul a apelat la un alt cetățean străin, domiciliat la Chișinău, care pretindea că în schimbul unei sume de 4000 de euro, ar putea influența funcționari din cadrul Biroului Migrație și Azil, în vederea soluționării cererii acestuia de a-i fi eliberat permis de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, care anterior i-a fost refuzată de către autorități. Primind suma pretinsă, acesta a încercat să soluționeze chestiunea, adresându-se la mai multe persoane, oferindu-le diverse sume de bani.

Prin urmare, procurorii, în scopul identificării, în final, a funcționarului care urma să soluționeze cererea de acordare a permisului de ședere solicitantului, a documentat întregul lanț infracțional, format din patru cetățeni străini și doi moldoveni dintre care un ex-angajat al Biroului Migrație și Azil implicați, în cadrul mai multor episoade de transmitere a mijloacelor bănești.

La moment, toți șase sunt cercetați penal, având statut de învinuit pe o cauză penală pornită pe faptul săvârșirii traficului de influență. Menționăm că, doi învinuiți se află în arest preventiv, un altul – în arest la domiciliu, ceilalți trei învinuiți au interdicție de a părăsi țara.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!