/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Reconstrucția scărilor de la Valea Morilor. La ce etapă sunt lucrările

11 septembrie 2018, ora 17:21

„Până la etapa actuală, conform proiectului, din cele patru ziduri de sprijin, două fragmente au fost betonate și placate integral. De asemenea, au fost betonate 38 de trepte din totalul de 221, iar opt trepte au fost realizate în variantă finală. Totodată, s-au executat lucrările de trasare a apeductului, care urmează a fi dat în exploatare. Alte lucrări aferente proiectului au vizat curățirea și tăierea arborilor bolnavi și avariați din vecinătatea scării de granit”, se spune într-un comunicat al primăriei.

Amintim că lucrările de reabilitare a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor” au demarat în luna mai 2018 și urmează a fi finalizate în iulie 2019.

Responsabil de implementarea proiectului de reconstrucţie, precum şi beneficiar al proiectului este Pretura sectorului Centru. Proiectul de reconstrucție a scării de granit este realizat în baza unui grant în valoare de 18 milioane 970 mii lei (circa 920 mii EURO) din partea Consiliului local al Sectorului 1 a municipiului Bucureşti, România. Totodată, contribuția Primăriei municipiului Chişinău constituie 5 la sută din valoarea proiectului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram