La 100 de zile de la demararea proiectului de reconstrucție a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor", primăria Chișinău informează că pe șantier, procesul de reconstrucție se desfășoară fără abateri, iar graficul de lucrări aprobat de către autorități este devansat pe anumite poziții.

„Până la etapa actuală, conform proiectului, din cele patru ziduri de sprijin, două fragmente au fost betonate și placate integral. De asemenea, au fost betonate 38 de trepte din totalul de 221, iar opt trepte au fost realizate în variantă finală. Totodată, s-au executat lucrările de trasare a apeductului, care urmează a fi dat în exploatare. Alte lucrări aferente proiectului au vizat curățirea și tăierea arborilor bolnavi și avariați din vecinătatea scării de granit”, se spune într-un comunicat al primăriei.

Amintim că lucrările de reabilitare a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor” au demarat în luna mai 2018 și urmează a fi finalizate în iulie 2019.

Responsabil de implementarea proiectului de reconstrucţie, precum şi beneficiar al proiectului este Pretura sectorului Centru. Proiectul de reconstrucție a scării de granit este realizat în baza unui grant în valoare de 18 milioane 970 mii lei (circa 920 mii EURO) din partea Consiliului local al Sectorului 1 a municipiului Bucureşti, România. Totodată, contribuția Primăriei municipiului Chişinău constituie 5 la sută din valoarea proiectului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!