/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Kim Jong Un îi propune lui Donald Trump o nouă întâlnire

missing
11 septembrie 2018, ora 07:29

Purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei americane, Sarah Sanders, citată de Yonhap, a declarat că scrisoarea este „caldă” şi „pozitivă”, iar Statele Unite sunt deschise faţă de organizarea unui nou summit. Dialogul pentru realizarea acestuia este în curs, a precizat ea.

Trump a anunţat săptămâna trecută că aşteaptă o scrisoare de la Kim, în timp ce negocierile pentru încheierea programului nord-coreean de înarmare nucleară sunt în impas, reaminteşte Yonhap.

Preşedintele Statelor Unite şi conducătorul de la Phenian au convenit asupra principiului denuclearizării peninsulei coreene cu ocazia primei lor întâlniri, care a avut loc pe 12 iunie în Singapore. Ulterior, au avut loc mai multe runde de dialog, dar în august Trump a anulat o vizită a secretarului de stat Mike Pompeo în Coreea de Nord.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram