Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

politic

/VIDEO/ Cei șapte cetățeni turci au fost extrădați sau expulzați? Cum a răspuns Candu și Filip

11 septembrie 2018, ora 13:38
Distribuie:

„Pare-mi-se SIS-ul a venit cu un comunicat și a fost foarte clar …”, a spus premierul. Însă nu a reușit să-și încheie gândul că a intervenit Candu care a declarat: „Juridic, dacă nu greșim, și termenii care au fost folosiți și termenii care apar în toată documentați și toate procedurile este declararea persoanei ca indezirabilă, și .. nu e cuvântul expulzare .. dar e ceva .. e expulzare, în fine.. sunt categorii și ale expulzării. Cu siguranță nu extrădare”.

În același timp, Filip a refuzat să comenteze afirmația Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) care au afirmat că cei șapte turci expulzați din țară, au fost de fapt răpiți. Prim-ministru a catalogat afirmația drept electorală și a spus că la baza expulzării stau argumente, pe care însă nu le pot spune pentru că sunt confidențiale.

Andrian Candu a completat spunând că cei din serviciile speciale au venit cu argumentele prin care comisia care a audiat SIS-ul a fost convins că serviciile și-au făcut datoria.

Amintim că, potrivit avocaților, cei șapte profesori, angajați ai liceului Orizont, sunt în prezent în Turcia și sunt reținuți în diferite penitenciare. Avocații au precizat că patru dintre ei sunt într-o închisoare, iar trei în alta. Penitenciarele se află în diferite orașe. Starea lor de sănătate, deocamdată, est bună, însă nici familiile din Moldova, nici rudele din Turcia nu au acces la ei.

Amintim că, pe șase septembrie, șapte persoane de origine turcă au fost expulzați din țară de către Serviciul de Securitate și Informații care a anunțat că aceștia ar fi implicați în activități teroriste. Societatea civilă și mai mulți politicieni au calificat acțiunea drept ilegală. Ulterior, Președintele Parlamentului, în urma unor audieri, a declarat că expulzarea a avut loc în legătură cu niște dosare intentate în anii 90.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram