Situație mai puțin obișnuită într-un bloc din capitală. O femeie, cu deficiențe locomotorii, se plânge ca de 9 luni nu poate repara țeava din baie, iar din această cauza a inundat și un apartament, aflat cu un etaj mai jos. Aceasta a apelat la vecini, însa nu ar fi primit ajutorul la care spera. S-a adresat și la gestionarii blocului, dar tot fără succes. Aceștia au declarat pentru TV8 ca au ajutat-o deseori, însă, cu timpul, pretențiile femeii au crescut, iar ei nu mai pot sa le facă față.

Această problemă este din luna decembrie. Eu trăiesc fără closet în apartament”, Elena Cironîi, locatară

Așa arată baia din apartamentul Elenei Ciornîi, o fostă profesoară, unde de 9 luni apa curge încontinuu, printr-o țeavă spartă. În plus, nici WC nu funcționează, iar din această cauză este nevoită să se descurce cum poate. Inițial, proprietara apartamentului a apelat la un specialist, care însă ar fi lucrat necalitativ.

Instalatorul a luat 250 lei pentru lucru. Era nevoie de schimbat doar o țeavă mică, însă el a scos closetul pe care mai apoi la instalat greșit. Atunci când i-am spus să-l plaseze mai corect, el mi-a răspuns că ce vei dormi pe el. Din acest motiv a și început a curge apa la etajul de mai jos”, Elena Ciornîi, locatară

Deși femeia spune că lăcătușul i-ar fi stricat țeava și mai mult, acesta afirmă că nici nu a trecut pragul apartamentului respectiv.
Nu am fost pe acolo.

Deranjați de acest caz sunt și vecinii femeii care, din spusele ei, i-ar deconecta lumina, supărați că aceasta nu-și poate rezolva problema.

S-a ajuns la aceea că a venit și batea la ușă, ca mai apoi să-mi deconecteze și lumina”, ELena Cernîi, locatară
Dimineața bătea la ușă, vecina Ana de jos și eu am întrebat-o dacă ea mi-a deconectat lumina. La care ea îmi răspunde că îți voi deconecta lumina în fiecare zi.

Am vrut să discutăm cu vecina acuzată, însă nu era acasă în momentul în care filmam acest reportaj.

Din păcate sunt singur acasă. Sunt lucrător.

Fosta profesoară mai spune că s-a adresat după ajutor și la diferite organizații, dar ar fi fost refuzată. A apelat și la Asociaţia proprietarilor locuinţelor privatizate, dar cei de acolo ne-au spus că nimeni nu o pot ajuta pentru că femeia nu ar fi plătit facturile de mai mulți ani. De altfel, din spusele președintelui asociației, femeia a beneficiat tot timpul de ajutor, inclusiv de la asistența socială, însă ea ar induce lumea în eroare intenționat. Solicitați de TV8, responsabilii de la Asistența Socială Ciocana nu au răspuns la telefon pentru precizări.

Reporter: Daniela Cuțu
Imagini: Oleg Cozlov

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!