/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

A intrat în beci și nu a mai putut să iasă. O femeie, salvată de pompieri după ce s-a intoxicat cu dioxid de carbon

missing
12 septembrie 2018, ora 08:50

Potrivit primelor informații femeia a intrat în beciul locuinței unde avea loc procesul de fermentare a vinului, iar rudele acesteia au depistat la scurt timp lipsa acesteia. În regim de urgență apropiații au apelat Serviciul 112 pentru a solicita ajutor.

La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care echipați au intrat în încăpere și au scos bătrâna. Femeia a fost preluată de o echipă medicală pentru îngrijiri medicale.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI roagă cetățenii să fie foarte prudenți, în perioada fermentării vinului. Nu este recomandată aflarea pe perioade lungi în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, mai ales dacă beciurile nu sunt dotate cu sisteme de ventilare.

Pentru a verifica nivelul de concentrație cu vapori periculoși, atunci când mergeți în beci, e recomandat să aprindeți o lumânare. Astfel poate fi verificat nivelul de oxigen, în dependență de durata de ardere a lumânării. Mai mult, este recomandat ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau cu ventilare, iar atunci când presupunem că în beci există persoane care necesită ajutor, este recomandat să fie chemate echipe speciale, fără să ne punem viața în pericol. În astfel de situații, este important apelarea imediată a serviciilor de urgență, pentru ajutor calificat.

Potrivit datelor IGSU în anul 2018 în urma intoxicării cu dioxid de carbon în procesul de fermentare au decedat cinci persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram