În seara zilei de 11 septembrie IGSU a fost alertat pentru a salva o femeie în vârstă de 84 de ani care a intrat în beciul casei și nu a mai reușit să iasă, fiind intoxicată cu dioxid de carbon. Cazul a avut loc într-o gospodărie din orașul Basarabeasca.

Potrivit primelor informații femeia a intrat în beciul locuinței unde avea loc procesul de fermentare a vinului, iar rudele acesteia au depistat la scurt timp lipsa acesteia. În regim de urgență apropiații au apelat Serviciul 112 pentru a solicita ajutor.

La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care echipați au intrat în încăpere și au scos bătrâna. Femeia a fost preluată de o echipă medicală pentru îngrijiri medicale.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI roagă cetățenii să fie foarte prudenți, în perioada fermentării vinului. Nu este recomandată aflarea pe perioade lungi în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, mai ales dacă beciurile nu sunt dotate cu sisteme de ventilare.

Pentru a verifica nivelul de concentrație cu vapori periculoși, atunci când mergeți în beci, e recomandat să aprindeți o lumânare. Astfel poate fi verificat nivelul de oxigen, în dependență de durata de ardere a lumânării. Mai mult, este recomandat ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau cu ventilare, iar atunci când presupunem că în beci există persoane care necesită ajutor, este recomandat să fie chemate echipe speciale, fără să ne punem viața în pericol. În astfel de situații, este important apelarea imediată a serviciilor de urgență, pentru ajutor calificat.

Potrivit datelor IGSU în anul 2018 în urma intoxicării cu dioxid de carbon în procesul de fermentare au decedat cinci persoane.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!