/FOTO/ În apropierea Centrului Academic „Eminescu” va fi amenajat un scuar

12 septembrie 2018, ora 08:28

Potrivit autorităților, lucrările de amenajare au început. Proiectu dat a fost înaintat de cetăţeni în cadrul Bugetului Civil în anul 2017. Valoarea totală a proiectului este de 184 mii lei, iar din contul bugetului civil au fost alocaţi 150 mii lei. Responsabil de implementarea proiectului este Pretura sectorului Botanica.

Până acum, spaţiul adiacent Centrului, din bd. Dacia, 20, era folosit drept parcare neautorizată pentru şoferi.

Autorii proiectului au propus transformarea teritoriului într-un scuar sau o zonă urbană de socializare şi lectură în spaţiu liber. În această zonă, autorii mai propun organizarea anumitor evenimente publice, inclusiv a unor manifestări care până acum se desfăşurau în incinta Centrului Academic Internaţional „Eminescu”. De asemenea, scuarul va servi drept zonă de recreere pentru locuitorii blocurilor de locuinţă din preajmă.

Foto: chisinau.md

Foto: chisinau.md

Foto: chisinau.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram