Primăria municipiului Chişinău anunţă despre amenajarea unui scuar pe teritoriul adiacent Centrului Academic Internaţional „Eminescu" de pe bulevardul Dacia din Capitală. Valoarea totală a proiectului este de 184 mii lei.

Potrivit autorităților, lucrările de amenajare au început. Proiectu dat a fost înaintat de cetăţeni în cadrul Bugetului Civil în anul 2017. Valoarea totală a proiectului este de 184 mii lei, iar din contul bugetului civil au fost alocaţi 150 mii lei. Responsabil de implementarea proiectului este Pretura sectorului Botanica.

Până acum, spaţiul adiacent Centrului, din bd. Dacia, 20, era folosit drept parcare neautorizată pentru şoferi.

Autorii proiectului au propus transformarea teritoriului într-un scuar sau o zonă urbană de socializare şi lectură în spaţiu liber. În această zonă, autorii mai propun organizarea anumitor evenimente publice, inclusiv a unor manifestări care până acum se desfăşurau în incinta Centrului Academic Internaţional „Eminescu”. De asemenea, scuarul va servi drept zonă de recreere pentru locuitorii blocurilor de locuinţă din preajmă.

Foto: chisinau.md

Foto: chisinau.md

Foto: chisinau.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!