Deși șefa Biroului de Migrație și Azil (BMA) din cadrul Ministerului de Interne a spus că instituția pe care o conduce nu a avut de-a face cu expulzarea celor șapte cetățeni, în presă au fost publicate mai multe documente care relevă că BMA a perfectat documentele în legătura cu expulzarea celor șapte. Contactată de TV8, Alina Zbancă, purtătoarea de cuvânt al MAI, a spus că afirmația lui Poalelungi a fost interpretată greșit.

„Ea a nu a declarat că BMA ul nu a fost implicat, dar presa a interpretata altfel”, a spus Zbancă, precizând că după acea declarație toate reacțiile au fost oferite de MAI.

Zbancă a mai spus că au fost două acțiuni întreprinse de Biroul Migrație și Azil. „Instituția le-a refuzat lor solicitarea de de azil și plus BMA este instituția care a declarat persoanele respective indezirabile. Referitor la documentele care au apărut astăzi în presă, este inadmisibil, nu a fost nimic semnat cu o dată din urmă, cu o dată dinainte, ele au fost transmise cu data de cinci și șase septembrie așa cum este acolo indicat”, afirmă purtătoarea de cuvânt al MAI.

Când s-a menționat că documentele date au ajuns la familiile celor expulzați acum două zile, pe 11 septembrie, Zbancă a spus: „Când a ajuns la ei este o altă întrebare, pentru că nu merge angajatul BMA sau eu la ei să-i ducem scrisoarea aia acasă”.

În același timp, potrivit lui Zbancă, Biroul a reacționat conform informațiilor sau solicitărilor de la SIS.

Amintim că, la șase septembrie șapte cetățeni turci au fost declarați indezirabili și expulzați în Turcia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!