Procuratura Anticorupție a transmis în judecată cauza penală în privința a trei persoane, un bărbat și rudele acestuia, de comiterea infracțiunii de trafic de influență. Potrivit procurorilor, temei de a porni urmărirea penală a servit plângerea unui bărbat din Ungheni, căruia i-au fost estorcate mijloace bănești în sumă de 23 000 de euro, pentru a-i elibera fiul din detenție.

„Fiul denunțătorului, activând în calitate de polițist de sector într-un sat din Ungheni, a fost reținut și era cercetat penal pentru comiterea infracțiunii de tortură, în februarie 2017. Concubina acestuia l-a convins pe denunțător, că fratele ei, poate contribui la eliberarea fiului acestuia din detenție, în schimbul unei sume de 23 000 euro. În urma unei discuții prin „skype”, cu fratele concubinei fiului său, aflat la Moscova la câștig, denunțătorul a fost convins de ultimul, în virtutea faptului că a activat anterior în calitate de polițist, că are cunoștințe printre procurori și judecători, care ar putea soluționa favorabil situația celui deținut, cu eliberarea acestuia și recalificarea faptei comise. În schimbul serviciilor” respective, a solicitat transmiterea a 23 000 euro către rudele sale. Deși ulterior suma a fost transmisă integral estorcatorilor, fiul denunțătorului a rămas în detenție, într-un final fiind condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare”, se spune într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție.

Prin urmare, cei trei membri ai familiei, învinuiți de trafic de influență, dintre care doar unul își recunoaște vina, riscă o pedeapsă cu amenda de la 4000 la 6000 u.c. sau cu închisoare de la 3 la 7 ani.

Mai mult, în vederea atragerii la răspundere penală a concubinei celui condamnat, implicată activ în schema de estorcare, aceasta a fost anunțată, de către procurori, în căutare internațională.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!