/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Cine pe cine minte? Cetățenii turci au început să primească deciziile prin care li s-a refuzat azilul politic abia după 10 septembrie

missing
13 septembrie 2018, ora 20:05

La o zi după expulzarea cetățenilor turci din Republica Moldova, Biroul Migrațiune și Azil preciza că instituția pe care o conduce nu s-a ocupat de acest caz. Iată ce ar fi declarat Olga Poalelungi, pentru deschide.md.

Biroul nu a participat. Instituția care s-a ocupat de acest caz nu suntem noi”.
Astăzi, portalul Anticorupție a publicat câteva documentele care arată că Biroul de Azil ar fi știut de la bun început despre operațiune.

Astfel, pe deciziile expediate directorului filialei din Durleşti, a liceului Orizont, care, de altfel, au ajuns abia pe 11 septembrie, sunt indicate datele de 5 și 6 septembrie. Riza Dogan este înștiințat că poate ataca decizia în termen de 5 zile. Mai mult, directorul ar deține un permis de ședere provizorie valabil pe cinci ani în R. Moldova, document care expira în februarie 2022.

În aceste condiții, jurnaliștii de la Anticorupție presupun că Biroul a antedat documentul pentru a-i scoate basma curată pe cei care au participat la expulzare, sau Olga Poalelungi era la curent cu acest caz și a mințit când a făcut declarații pentru deschide.md. Ministerul de Interne, prin intermediul consilierei Alina Zbanca, a negat ca șefa Biroului ar fi semnat cu data din urmă aceste scrisori și că tot scandalul a pornit dupa ce reporterii portalului respectiv ar fi interpretat eronat declarația ei.

Pe de alta parte, contactați de TV8, autorii știrii ne-au spus că își asumă cele scrise, asta pentru că ar avea înregistrată convorbirea cu Polalelungi. Tot astăzi, TV8 a intrat în posesia unor alte documente prin care cetățenii turci sunt anunțați că li s-a refuzat cererea de azil.

Patru din cei 7 au început să primească aceste documente abia dupa 10 septembrie, când deja se aflau în închisorile din Turcia. Și în acest caz, legea le permite să atace decizia în termen de 30 de zile. Abia dacă instanța se expune definitiv, ei trebuie să părăsească țara în 15 zile. Cei 7 cetățeni turci au fost expulzați de Serviciul de Informații și Securitate după ce au fost declarați indezirabili pe teritoriul Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram