70 de ofițeri și subofițeri din Brigada „Moldova” și Batalionului 22 de menținere a păcii sunt instruiți în cadrul unei companii multinaţionale formată din militari ucraineni, români, bulgari, americani şi polonezi, se spune într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Militarii Armatei Naţionale, detaşaţi la exerciţiul multinaţional „Rapid Trident 2018”, au început antrenamentele la Centrul internaţional de pregătire pentru operațiuni de menţinere a păcii „Yavoriv” din regiunea Lviv, Ucraina.

Militarii execută misiuni de negociere şi mediere, misiuni la punctele de comandă şi control, de escortare a coloanei, patrulare, precum şi acţiuni tactice în teren.

„Rapid Trident 2018” se desfăşoară în perioada 3-15 septembrie şi are drept scop creşterea interoperabilităţii între militarii statelor participante şi pregătirea pentru misiuni internaţionale de menținere a păcii.

Armata Națională participă la acest exerciţiu începând cu anul 2006.

Foto: army.md

Foto: army.md

Foto: army.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!