Membri ai Adunării Populare a UTA Găgăuzia, primari, persoane publice susțin ideea de a organiza alegerile bașcanului pe data de 17 februarie, așa cum a propus actualul guvernator, Irina Vlah.

Președintele Comisiei juridice a Adunării Populare din Găgăuzia, Piotr Ceavdari, a menținat pentru Gagauzinfo că susține această idee. Președintele Comisiei permanent a AP pentru agricultură, Nicolai Dragan, a numit această inițiativă drept „ideală”.

Președinți de raioane, primarii unor asemenea localități ca Ceadîr-Lunga, Congaz, Beșalma, și lideri de opinie, la fel, consideră oportună data stabilită a alegerilor. „Dacă acest lucru nu contravine legii, de ce nu? Dacă Adunarea Populară va accepta această propunere, noi suntem gata să organizăm alegerile”, a declarat pentru aceeași sursă primarul orașului Ceadîr-Lunga, Anatolii Topal.

Pe 10 septembrie, Irina Vlah a lansat inițiativa de a organiza alegerile bașcanului Găgăuziei pe data de 17 septembrie 2019. Inițiativa urmează să fie examinată în cadrul Adunării Populare.

Totodată, Irina Vlah a anunțat că va candida pentru un nou mandat de guvernator al Găgăuziei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!