/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Liderii din Găgăzia se expun vizavi de data prospusă pentru alegerea bașcanului

15 septembrie 2018, ora 19:12

Președintele Comisiei juridice a Adunării Populare din Găgăuzia, Piotr Ceavdari, a menținat pentru Gagauzinfo că susține această idee. Președintele Comisiei permanent a AP pentru agricultură, Nicolai Dragan, a numit această inițiativă drept „ideală”.

Președinți de raioane, primarii unor asemenea localități ca Ceadîr-Lunga, Congaz, Beșalma, și lideri de opinie, la fel, consideră oportună data stabilită a alegerilor. „Dacă acest lucru nu contravine legii, de ce nu? Dacă Adunarea Populară va accepta această propunere, noi suntem gata să organizăm alegerile”, a declarat pentru aceeași sursă primarul orașului Ceadîr-Lunga, Anatolii Topal.

Pe 10 septembrie, Irina Vlah a lansat inițiativa de a organiza alegerile bașcanului Găgăuziei pe data de 17 septembrie 2019. Inițiativa urmează să fie examinată în cadrul Adunării Populare.

Totodată, Irina Vlah a anunțat că va candida pentru un nou mandat de guvernator al Găgăuziei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram