/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

/DOC/ Dosarul lui Șor la Curtea de Apel Cahul. Sinteza celor șapte ședințe

missing
19 septembrie 2018, ora 16:47

Prima ședință de judecată a fost stabilită la 2 aprilie, însă ea a fost amânată. Nici Ilan Sor, nici avocații săi nu s-au prezentat la ședința de judecată de la Curtea de Apel Cahul. Potrivit judecătorilor, unul dintre avocații lui Sor a depus o cerere prin care a solicitat amânarea ședinței pe motiv că primarul de Orhei s-ar fi îmbolnăvit. Nu au prezentat, însă, niciun document care să confirme problemele de sănătate ale clientului său. Despre faptul ca avocații au cerut ca ședința să fie amânată, procurorul a aflat abia în sala de judecată.

A doua ședință a fost stabilită pentru 23 mai.  Ea a durat 49 de minute și a fost amânată la demersul procurorilor, pentru a asigura prezența martorilor.  Următoarea ședință s-a stabilit pentru 8 august. Atunci, a avut loc și primul protest al simpatizanților lui Șor la Curtea de Apel Cahul.

În cea de a treia ședință, desfășurată pe 8 august, au fost audiați martorii acuzării. După ședință, avocatul lui Șor a declarat că martorii audiați au confirmat nevinovăția lui Ilan Șor, iar procurorii că martorii audiați au confirmat circumstanțele învinuirii.

Pe 20 august, la Curtea de Ape Cahul urma să aibă loc o nouă ședință în dosarul lui Ilan Șor, însă aceasta a fost amânată la solicitarea avocaților Primarului de Orhei. Potrivit lui Iulian Balan, unu din avocații lui Șor, amânarea a fost cerută din cauza problemelor de sănătate pe care le-ar avea primarul.

Pe 24 august la Curtea de Apel Cahul s-a desfășurat a cincea ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor. Potrivit avocatului, Iulian Balan, a fost audiat un singur martor din partea apărării.

La Curtea de Apel Cahul a avut loc o nouă ședință în dosarul lui Ilan Șor, însă aceasta a fost amânată. Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, avocații lui Șor au înaintat o cerere în vederea efectuării unei expertize financiar-contabile. Procurorul s-a expus pentru respingerea acestei cereri. Instanța de judecată a amânat ședința, pentru a examina cererea respectivă.

A șaptea ședință în dosarul lui Ilan Șor a avut loc miercuri, 19 septembrie. Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, instanța a acceptat cererea avocaților lui Șor și a dispus printr-o încheiere efectuarea expertizei financiar – contabile solicitate anterior. O nouă ședință a fost fixată pentru data de 17 decembrie 2018.

Amintim că Judecătoria Chișinău, oficiul Buiucani, a emis pe 21 iunie 2017, o hotărâre prin care actualul primar de Orhei a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare. În aceeași zi, Ilan Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram