Dacă vrei schimbări, începe de la tine! Cu asemenea convingeri, un grup de persoane, originare din satul Rădoaia, au decis să facă o faptă bună și să vopsească barza din metal, folosită, de-a lungul anilor, pe post de cumpănă la o fântână ce a fost ridicată pe un deal din sat.

Printre cei care s-au mobilizat este și Elena Druță, a cărei bunică locuiește în Rădoaia. După ce a făcut rost de vopsea, tânăra a dat sfoară în sat că ar fi bine să reînnoiască barza, iar mai mulți oameni i-au sărit în ajutor. Ieri, aceștia au înconjurat construcția de 6 metri înălțime cu schele și în câteva ore cocostârcul din mijlocul câmpului arăta ca nou.

Pentru ca munca să meargă mai cu spor, câteva gospodine din localitate au avut grijă să coacă cele mai bune plăcinte, dar și cea mai rumenă mămăligă. “Vreau ca lumea să prindă gustul că unindu-se câte 4, 5, 6, să facă, împreună, lucruri drăguțe, frumoase sau chiar extraordinare, fără să aștepte să intervină, de fiecare dată, primăria sau cineva de sus să rezolve o problema”, a povestit Elena pentru TV8.

În timpul restaurării, muncitorii au încercat să adune cât mai multă informație despre cocostârc. De la cei sătenii care treceau pe alături, au aflat că acesta ar fi fost construit în anii ’80 și că, la începuturi, barza își apleca gâtul de fiecare dată când se scoatea apa din fântână. Mulțumiți că au dus la bun sfârșit ceea ce aveau până nu demult doar în gând, oamenii spun că nu se vor opri aici, urmând ca să repare și fântâna.

Vezi mai jos o galerie foto, realizată de Elena, de la claca de ieri:

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!