/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Au făcut o clacă în mijlocul unui câmp pentru a "readuce la viață" un cocostârc din metal. Isprava unor oameni din Rădoaia, care inspiră pe oricine

19 septembrie 2018, ora 08:03

Printre cei care s-au mobilizat este și Elena Druță, a cărei bunică locuiește în Rădoaia. După ce a făcut rost de vopsea, tânăra a dat sfoară în sat că ar fi bine să reînnoiască barza, iar mai mulți oameni i-au sărit în ajutor. Ieri, aceștia au înconjurat construcția de 6 metri înălțime cu schele și în câteva ore cocostârcul din mijlocul câmpului arăta ca nou.

Pentru ca munca să meargă mai cu spor, câteva gospodine din localitate au avut grijă să coacă cele mai bune plăcinte, dar și cea mai rumenă mămăligă. “Vreau ca lumea să prindă gustul că unindu-se câte 4, 5, 6, să facă, împreună, lucruri drăguțe, frumoase sau chiar extraordinare, fără să aștepte să intervină, de fiecare dată, primăria sau cineva de sus să rezolve o problema”, a povestit Elena pentru TV8.

În timpul restaurării, muncitorii au încercat să adune cât mai multă informație despre cocostârc. De la cei sătenii care treceau pe alături, au aflat că acesta ar fi fost construit în anii ’80 și că, la începuturi, barza își apleca gâtul de fiecare dată când se scoatea apa din fântână. Mulțumiți că au dus la bun sfârșit ceea ce aveau până nu demult doar în gând, oamenii spun că nu se vor opri aici, urmând ca să repare și fântâna.

Vezi mai jos o galerie foto, realizată de Elena, de la claca de ieri:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram