/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Guido Raimondi a fost reales în funcția de președinte al Curții Europene a Drepturilor Omului

missing
19 septembrie 2018, ora 14:29

Judecătorul Guido Raimondi s-a născut la Napoli (Italia) în 1953. Fost membru al Curții italiene de Casație, el a fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului începând cu 5 mai 2010 și a devenit președinte la 1 noiembrie 2015.

În septembrie 2012 a fost ales în calitate de Președinte al Secțiunii și apoi Vicepreședinte al Curții pentru un mandat de trei ani, începând cu 1 noiembrie 2012. A fost membru al sistemului judiciar din 1977. În prima parte a carierei sale a activat în cauze civile și penale, până în 1986, când a fost repartizat la Departamentul juridic al Ministerului Afacerilor Externe (Servizio del Contenzioso diplomatico). Din 1989 până în 1997 a fost co-agent al guvernului italian în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.

Între 1997 și 2003 a fost membru al Curții de Casație, mai întâi în biroul avocatului general și apoi în calitate de judecător. În aceeași perioadă, el a lucrat ocazional ca judecător ad-hoc în cauze în fața Curții Europene a Drepturilor Omului. În mai 2003, el s-a alăturat Organizației Internaționale a Muncii (ILO) în calitate de adjunct al consilierului juridic. În februarie 2008 a devenit consilier juridic al acelei organizații – post ocupat până la preluarea mandatului său la Strasbourg.

Este autorul a numeroase publicații în domeniul dreptului internațional, în special al drepturilor omului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram